Salát s rukolou

Ingredience:

  • 300 g rukoly
  • 1 mozzarella
  • 1 paprika
  • 2 rajčata
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce oleje
  • podle chuti citronová šťáva a imitace slaniny

Připravujeme salát:

Rozdělené rukolové lístky dobře propláchněte na sítu pod studenou vodou, nechte okapat a vložte do salátové mísy. Stranou si na malé kousky nakrájejte dvě středně velká rajčata a papriku kapii libovolné barvy. Nakrájenou zeleninu přidejte k rukole a promíchejte. Dále zamíchejte k zelenině sýr mozzarellu nakrájený na malé kousky. Nakonec dochuťte sójovou omáčkou, octem, rostlinným nebo olivovým olejem a citronovou šťávou. Kdo chce může zlehka osolit, ale není vůbec nutné, protože imitace slaninových kousků chuť rukolového salátu zvýrazní k vaší spokojenosti. Rukola je sama o sobě výraznou bylinkou a charakterizuje ji ostrá chuť, která vás dostane. Samozřejmě je i prospěšná zdraví – naleznete v ní vitamín C a betakaroten. Ovlivňuje čistou krev, játra, posiluje imunitu a zatočí s vaší únavou.


Doba přípravy:

  • 10 minut

Počet porcí:

  • 4 osoby

Speciální tip pro vás: Do salátu můžete přidat nasekané vlašské ořechy.

Všechny fotografie:

1 komentář to “Salát s rukolou”

  • Radim:

    Musím říct, že tento salát je vážně špica, mohl jsem se jej ujíst.
    Jediná věc, kterou jsem pozměnil, je ta, že jsem do salátu přidal červenou cibuli

Vložte komentář

Další saláty naleznete na stránce www.prima-recepty.cz.
Jak uvařit netradiční chutnou polévku naleznete na recepty polévky. Oblíbené svatební, ovocné a další recepty koláče na internetu.
Pečete vánoční cukroví? Podívejte se na naše recepty.
Vlastní nápady na sladké pečení
Blog Ivany a Zdeňka nejen o pečení.
Chutné recepty od Rákosníčka.
Inspirace na pečení dortů
Recepty online
Vyzkoušejte nejlepší recepty s fotografií na sladké i slané dobroty.

Hledáte originální dárky na internetu? Podívejte se na dárky pro muže v eshopu DobrýDárek.cz. Darujte do domácnosti sedací vaky a sedací pytle. světoznámých značek z obchodu Home4Design.cz.

TOPlist

Tyto stránky používají cookies. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close