Zelný salát

Ingredience:

  • 200 g kysaného zelí
  • 250 g fazolí
  • 200 g baby mrkve
  • 3 stroužky česneku
  • sůl a pepř podle chuti

Připravujeme salát:

Kysané zelí necháme chvíli na cedníku okapat a potom smícháme s uvařenými fazolemi. Lze použít i konzervu s fazolemi, které přecedíme a propláchneme pod studenou vodou. Několik baby mrkviček dáme na stranu na ozdobu a zbytek rozkrájíme na kolečka. Všechno smícháme s rozmačkaným česnekem a nakonec dochutíme solí a pepřem podle libosti. Podáváme s čerstvým pečivem, knäckebrotem nebo jako přílohu k různým pokrmům. Zelné saláty se dělají samozřejmě i z čerstvého zelí, ať už bílého nebo červeného a velmi oblíbené je i čínské zelí, které se dobře kombinuje s nastrouhanou mrkví. Z kysaného zelí získáte ještě více vitamínů než ze syrového – především obsahuje vitamín C, K, E, vitamíny skupiny B a provitamín A. Posílíte si imunitu, zlepšíte  krvetvorbu a snadněji zvládnete stresy, deprese a nespavost.


Doba přípravy:

  • 15 minut

Počet porcí:

  • 4 osoby

Speciální tip pro vás: Do salátu můžeme nasekat čerstvé bylinky.

Všechny fotografie:

Vložte komentář

Další saláty naleznete na stránce www.prima-recepty.cz.
Jak uvařit netradiční chutnou polévku naleznete na recepty polévky. Oblíbené svatební, ovocné a další recepty koláče na internetu.
Pečete vánoční cukroví? Podívejte se na naše recepty.
Vlastní nápady na sladké pečení
Blog Ivany a Zdeňka nejen o pečení.
Chutné recepty od Rákosníčka.
Inspirace na pečení dortů
Recepty online
Vyzkoušejte nejlepší recepty s fotografií na sladké i slané dobroty.

Hledáte originální dárky na internetu? Podívejte se na dárky pro muže v eshopu DobrýDárek.cz. Darujte do domácnosti sedací vaky a sedací pytle. světoznámých značek z obchodu Home4Design.cz.

TOPlist

Tyto stránky používají cookies. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close