Dresink na salát

Ingredience:

  • 250 ml jogurtu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička oleje
  • 1 lžička citronové šťávy

Připravujeme dresink:

Bez dresinku nebo zálivky by byl vyrobený salát jenom obyčejnou nakrájenou zeleninou nebo ovocem. Dresinky se vyrábějí z mnoha ochucovadel, kde v největší míře převládají bylinky. Uvedený základní dresink si připravíte smícháním bílého jogurtu, s rozmačkanými stroužky česneku a se lžičkami oleje a citronové šťávy. Jogurt je variantou pro ty, kteří drží štíhlou linii, kdo jogurtu neholduje může si s klidem dát majonézu nebo smetanu a připravit vše se stejnými ochucovadly. Základní dresink můžete podle libosti obohatit jedním nebo více druhy usušených nebo čerstvých bylinek. Do dresinku si například nasekejte bazalku, mátu, kopr, fenykl, koriandr, řeřichu, petrželku, pažitku nebo anýz. K dresinkovým obměnám se perfektně hodí i rajčatová šťáva, kečup a plnotučná hořčice. Neváhejte a mixujte dle fantazie!

Doba přípravy:

  • 10 minut

Počet porcí:

  • 4 osoby

Speciální tip pro vás: Dresinky můžete sehnat již připravené a ochucené v prodejnách.

Všechny fotografie: